YANGI OʻZBEKISTON AGRAR SOHASIDA YASHIL IQTISODIYOTNI RAQAMLASHTIRISH TAHLILI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqotda yashil iqtisodiyotning asosiy tamoyillari, raqamli texnologiyalar va ularning agrar sohadagi qo‘llanilishi, shuningdek, Oʻzbekistonda amalga oshirilayotgan tashabbuslar va loyihalar tahlil qilinadi. Shuningdek, agrar sohani raqamlashtirish orqali erishiladigan ijobiy natijalar, jumladan, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, qishloq xoʻjaligi mahsulotlarining sifatini yaxshilash va atrof-muhitni muhofaza qilish masalalari ko‘rib chiqiladi. Аннотация: В данном исследовании анализируются основные принципы зеленой экономики, цифровые технологии и их применение в аграрной сфере, а также реализуемые в Узбекистане инициативы и проекты. Также будут рассмотрены положительные результаты, достигнутые за счет цифровизации аграрного сектора, включая повышение эффективности производства, улучшение качества сельскохозяйственной продукции и защиту окружающей среды.Abstract: This study analyzes the basic principles of the green economy, digital technologies and their application in the agrarian sector, as well as initiatives and projects implemented in Uzbekistan. Also, the positive results achieved through the digitization of the agrarian sector are considered, including the issues of improving production efficiency, improving the quality of agricultural products and protecting the environment.