BOLALAR PSIXOLOGIYASI RIVOJLANISHI VA SHAKLLANISHI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada bolalar psixologiyasi fanining ilmiy asoslari, uning shakllanish bosqichlari va rivojlanish tarixi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, bolalar psixikasi va shaxsining rivojlanish jarayonlari, yosh davrlari bo‘yicha xususiyatlar, ularning ijtimoiy, emotsional va kognitiv o‘sishi hamda tarbiyaviy omillar bilan bog‘liqligi yoritilgan. Maqolada zamonaviy psixologiyaning bolalar rivojiga yondashuvi ham ko‘rib chiqiladi.Аннотация: В статье рассматриваются научные основы науки детской психологии, этапы ее становления и история ее развития. В нем также рассматриваются процессы развития психики и личности детей, их возрастные особенности, их социальный, эмоциональный и когнитивный рост, а также их связь с образовательными факторами. В статье также рассматривается подход современной психологии к развитию ребенка.Abstract: This article discusses the scientific foundations of the science of child psychology, the stages of its formation and the history of its development. It also covers the developmental processes of the child's psyche and personality, the characteristics of age periods, their relationship with social, emotional and cognitive growth, and educational factors. The article also examines the approach of modern psychology to child development.