TEXNIK TIZIMDA OPERATORLARNI PSIXOLOGIK TANLASHNING XARAKTER XUSUSIYATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada analizatorlarning asosiy funksiyalari va xarakteristikalari yoritib berilgan. Texnik tizim operatorlarini professional tanlashda kasbiy tanlovning roli hamda operatorni psixologik tanlashning xarakter xususiyatlari ko`rsatib berilgan. Shuningdek, operatorlarni psixologik tanlashda hayot faoliyati xavfsizligi va kasbiy layoqatlilik tushunchalariga ta`rif berib o`tilgan.Abstract: This article covers the main functions and characteristics of analyzers. The role of professional choice in the professional selection of technical system operators and the characteristics of the psychological selection of the operator are shown. The concepts of safety of life and professional competence are also defined in the psychological selection of operators.Аннотация: Аннотация: В этой статье освещены основные функции и характеристики анализаторов. Показана роль профессионального выбора в профессиональном подборе операторов технических систем и особенности характера психологического выбора оператора. Также при психологическом отборе операторов дается определение понятий безопасности жизнедеятельности и профессиональной компетентности.