ARTERIAL QON BOSIMI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
1.Anotatsiya:  Ushbu maqola arterial qon bosimi va uni insonga bulgan tasirini va bu yurk qon tomir kassaliklaridan biri xisoblanadi. Arterial qon bosimi (AQB) — bu yurak qon tomirlar orqali qon haydaganda, qon tomirlari devorlariga bosadigan bosimdir. U ikkita asosiy ko‘rsatkichdan iborat.