SUN‘IY INTELLEKTNI PEDAGOGIK AMALIYOTGA TATBIQ ETISHDAGI MUVAFFAQIYATLAR VA QIYINCHILIKLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun‘iy intellekt (SI) texnologiyalarining pedagogik amaliyotga tatbiq etilishi, uning ta‘lim jarayonidagi muvaffaqiyatlari va yuzaga kelayotgan muammolari tahlil qilingan. Pedagoglar faoliyatida sun‘iy intellektdan foydalanish natijasida dars sifati oshgani, o‘quvchilarning o‘zlashtirish darajasi yaxshilangani haqida misollar keltirilgan. Shu bilan birga, SI ni amaliyotga joriy qilishda duch kelinayotgan texnik, psixologik va metodik muammolar ham yoritilgan.Аннотация: В статье рассматривается внедрение технологий искусственного интеллекта (ИИ) в педагогическую практику, анализируются достигнутые успехи в образовательном процессе и возникающие проблемы. Приведены примеры повышения качества уроков и уровня усвоения учащимися благодаря использованию ИИ в деятельности педагогов. Также освещены технические, психологические и методические трудности, возникающие при внедрении ИИ в практику.Abstract; This article analyzes the integration of Artificial Intelligence (AI) technologies into pedagogical practice, highlighting both the successes achieved in the educational process and the challenges encountered. It presents examples of improved lesson quality and enhanced student performance resulting from the use of AI by educators. In addition, the article discusses technical, psychological, and methodological difficulties faced during the implementation of AI in practice.