SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING DUNYO MAMLAKATLARI MADANIYATLARIGA TA’SIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining turli mamlakatlar madaniyatiga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilingan. Maqolada SI vositalarining madaniy merosni asrash, madaniyatlararo muloqotni kuchaytirish, san’at va ijodkorlik sohalarida yangi imkoniyatlar yaratishdagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, SI texnologiyalarining madaniy xilma-xillikka bo‘lgan xavfi, axloqiy muammolar va texnologik nomutanosiblik kabi muammolari ham yoritilgan.АННОТАЦИЯ: В статье рассматривается влияние технологий искусственного интеллекта на культуру различных стран. Описываются преимущества ИИ в сохранении культурного наследия, укреплении межкультурного диалога, развитии искусства и креативных индустрий. Также обсуждаются угрозы культурному разнообразию, этические вызовы и технологическое неравенство.  ABSTRACT: This article explores the impact of artificial intelligence technologies on the cultures of various countries. It discusses the role of AI in preserving cultural heritage, enhancing intercultural communication, and creating new opportunities in art and creativity. It also examines the threats to cultural diversity, ethical dilemmas, and technological inequality