“OMMAVIY MADANIYAT”NING KIRIB KELISH YO’LLARI VA VOSITALARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Bugungi kun dunyo manzarasini, bevosita, hayotimizni qamrab olgan kompyuter texnologiyalarisiz tasavvur qilish mumkin emas. Kimdir uni yuksak texnologiyalar zamoni desa, kimdir tafakkur asri, yana birov yalpi axborotlashuv davri sifatida izohlamoqda. Ta’kidlash joizki, bu tushunchalarning mohiyati ancha keng bo’lib, kundalik hayotimizning eng mayda detallari ham yuqoridagi tushunchalarga chambarchas bog’liq. Haqiqatan ham, biz bugun kompyuter texnologiyalaridan foydalanmaydigan birorta sohani yoki birorta insonni uchrata olmaymiz.