ZAMONAVIY O`ZBEKISTON MADANIYATIDA NAVOIY MEROSINING O`RNI VA YOSHLARNI TARBIYASIDAGI AHAMIYATLI JIHATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Alisher Navoiy ijodiy merosining zamonaviy O`zbekiston madaniyatidagi o`rni ,uning ma`naviy – ma`rifiy hayotga ta`siri,adabiyot,ta`lim, san`at sohalaridagi davomiyligi tahlil qilinib,Navoiy g`oyalari hozirgi davr odamlariga qanchalik ta`sir etishi mumkinligi haqida fir yuritiladi.              Abstract.This article analyzes the role and significance of Alisher Navoiy`s literary heritage in the cultural landscape of modern Uzbekistan.It explores how his ideas and works influense the country`s spirititual and educational life,literature and arts today.The study also examines contemporary interpretations of Navoi`s legasy and its reflection in state policy,public consciousness and cultural continuity.