BOSHLANG'ICH SINF OʻQUVCHILARIGA HAYVONOT OLAMINING XILMA XILLIGI VA UNING TABIATDA TUTGAN O'RNINI TUSHUNTIRISH TEXNOLOGIYALARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlangʻich sinf o‘quvchilariga hayvonot olamining xilma-xilligi va uning tabiatda tutgan o‘rni haqida ilmiy tushunchalarni samarali tarzda tushuntirish texnologiyalari yoritilgan. O‘quvchilarga turli hayvonlarning turli yashash muhitlaridagi xususiyatlarini ko‘rgazmali vositalar, interaktiv o‘yinlar va kuzatuvlar orqali o‘rgatishning samarali usullari tahlil qilinadi. Maqolada ekologik dunyoqarashni shakllantirishga, hayvonlarning tabiatdagi muhim roli haqida tushuncha hosil qilishga katta ahamiyat berilgan.Аннотация: В данной статье рассматриваются эффективные технологии объяснения разнообразия животного мира и его роли в природе для учащихся начальных классов. Описаны методы использования наглядных средств, интерактивных игр и наблюдений для обучения школьников характеристикам различных животных и их среды обитания. В статье также акцентируется внимание на формировании экологического мировоззрения и понимании важной роли животных в экосистемах.Annotation: This article explores effective technologies for explaining the diversity of the animal world and its role in nature to elementary school students. The article analyzes the use of visual aids, interactive games, and observations to teach students about the characteristics of various animals and their habitats. It also emphasizes the importance of forming an ecological worldview and understanding the crucial role of animals in ecosystems.