RESURSTEJAMKOR KARTOSHKA KOVLAGICHNING QAZISH QISMINI TAKOMILASHTIRISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kartoshka hosilini toʻliq kovlab olishni taʼminlaydigan resurstejamkor va samarali texnika vositasi hamda texnologiyasini ishlab chiqish uchun ilmiy-texnikaviy yechimga ega boʻlgan ilmiy-tadqiqot ishlari keltirib oʻtilgan. Kartoshka kovlab olishda ixcham konstruksiyaga ega kartoshka tugunaklarini bir yoʻla qazib elaklaydigan qurilma bilan jihozlangan kartoshka kovlagich ishlab chiqish va texnologik ish jarayonini asoslash, uni resurstejamkorlikni taʼminlaydigan parametrlarini asoslash boʻyicha maqsadli ilmiy-tadqiqot ishlarini olib borish koʻrsatib oʻtilgan.Abstract. This article presents research papers with a scientific and technical solution for the development of a resource-saving and effective technical means and technology that ensures complete digging of the potato crop. It is indicated that it is necessary to develop a potato digger equipped with a device that digs potato tubers of compact design in one way, and to justify the technological process of work, to justify its parameters that ensure resource efficiency