DIN VA DAVLAT: DUNYOVIYLIK VA DINNING O‘ZARO MUNOSABATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada din va davlat o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlar, tarixiy jarayonlar, dunyoviylik tushunchasi hamda zamonaviy davlatlarning diniy siyosati tahlil qilinadi. Ayniqsa, O‘zbekiston misolida din va davlatning o‘zaro aloqalari, qonuniy asoslari va amaliy tajribalari yoritiladi. Maqolada diniy erkinlik, tolerantlik va fuqarolik jamiyati tamoyillari doirasida dinning jamiyatdagi roli xolisona tahlil qilinadi.