AMIR HAYDAR HUKUMRONLIK DAVRIDA BUXORO. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada Buxoro amirligini qudratli hukumdorlaridan biri amir Haydarning yoshligi, uning mamalakat taxtiga chiqishi, Xiva xonligi bilan urushlari, uning davridagi qoʻzg`alonlar, mamlakat miqiyosida o`tkazgan islohotlari va o`limi yorotiladi.