TIL VA NUTQ. GRAMMATIKADA METOD VA NAZARIY YO'NALISHLARI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada til va nutq munosabati, ularning farqlari hamda grammatikani o‘qitishda qo‘llaniladigan metodik va nazariy yondashuvlar tahlil qilinadi. Tilning tizimli tuzilmasi va nutqning real muloqotdagi ifoda shakllari o‘rtasidagi farq asosida, grammatika darslarida kommunikativ va funksional yondashuvlarning ahamiyati yoritiladi.Аннотация:В статье рассматриваются различия между понятием «язык» и «речь», а также теоретические и методические подходы к обучению грамматике. Особое внимание уделено системной структуре языка и реализациям речи в живом общении, подчеркивается значимость коммуникативного и функционального подходов в обучении грамматике.Annotation:This article explores the relationship and distinction between language and speech, as well as theoretical and methodological approaches in grammar teaching. It emphasizes the difference between language as a system and speech as actual communication, highlighting the role of communicative and functional methods in grammar instruction.