RAQAMLI IQTISODIYOTDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINING O‘RNI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola raqamli iqtisodiyotda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi global miqyosda iqtisodiy, ijtimoiy va texnologik o‘zgarishlarga sabab bo‘lgan muhim jarayon bo‘lib, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) bu jarayonning markazida turadi. Maqolada AKTlarning iqtisodiyotning turli sohalaridagi, jumladan, innovatsiyalarni yaratish, biznes jarayonlarini avtomatlashtirish, ma'lumotlarni tahlil qilish va global savdo imkoniyatlarini oshirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, axborot texnologiyalarining xalqaro integratsiya, masofaviy ta'lim, sog‘liqni saqlash va boshqa sohalardagi roli muhokama qilinadi. Raqamli iqtisodiyotda AKTlarning rivojlanishi va ahamiyati nafaqat iqtisodiy o‘sishning asosiy omili, balki jamiyatdagi yangi ijtimoiy va iqtisodiy strukturalarning shakllanishiga ta'sir qiladi.