BYUDJET MABLAG'LARI HISOBIDAN YOSHLAR VA AYOLLAR DAFTARINI SHAKILLANTIRISH VA TAKOMILLASHTIRISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada byudjet mablag‘lari hisobidan yoshlar va ayollar daftarini shakllantirish va takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Byudjet mablag‘larining samaradorligi yoshlar va ayollarni qo‘llab-quvvatlash, ularning ijtimoiy-iqtisodiy imkoniyatlarini kengaytirish, bandlikni ta’minlash va barqaror rivojlanishni qo‘llab-quvvatlash kabi ko‘rsatkichlar asosida baholanadi. Maqolada byudjet mablag‘lari orqali yoshlar va ayollarni iqtisodiy faoliyatga jalb etish, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida moliyaviy yordam dasturlarini joriy qilish, raqamli texnologiyalar asosida boshqaruvni modernizatsiya qilish va mablag‘larni samarali taqsimlash bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ushbu tadqiqot natijalari yoshlar va ayollar daftarini takomillashtirish va ularning iqtisodiy hamda ijtimoiy farovonligini oshirishga qaratilgan strategik qarorlar qabul qilishda amaliy ko‘mak sifatida foydalanilishi mumkin.Abstract. This article analyzes the formation and improvement of youth and women's registries financed through budgetary funds. The effectiveness of budgetary resources is assessed based on indicators such as supporting youth and women, expanding their socio-economic opportunities, ensuring employment, and promoting sustainable development. The article examines the role of budgetary funds in engaging youth and women in economic activities, existing challenges, and ways to address them. During the research, recommendations were developed for implementing financial assistance programs, modernizing management through digital technologies, and effectively allocating resources. The results of this study can serve as practical support for making strategic decisions aimed at improving youth and women's registries and enhancing their economic and social well-being.