INNOVATSION IQTISODIYOT SHAROITIDA QISHLOQ XO'JALIGINI DAVLAT TOMONIDAN MOLIYAVIY QO'LLAB QUVVATLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada innovatsion iqtisodiyot sharoitida qishloq xo‘jaligini davlat tomonidan moliyaviy qo‘llab-quvvatlash tizimini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Qishloq xo‘jaligi sohasini moliyaviy qo‘llab-quvvatlash mamlakat oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash, hududlarning iqtisodiy salohiyatini rivojlantirish va aholi bandligini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada qishloq xo‘jaligini moliyalashtirish tizimini modernizatsiya qilish, davlat mablag‘larini samarali taqsimlash va agrar sektorda zamonaviy texnologiyalarni joriy qilishning afzalliklari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida qishloq xo‘jaligini qo‘llab-quvvatlash tizimining samaradorligini oshirish uchun moliyaviy xizmatlarni diversifikatsiya qilish, kreditlash mexanizmlarini takomillashtirish va davlat subsidiyalarini maqsadli taqsimlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ushbu tadqiqot natijalari innovatsion iqtisodiyot sharoitida qishloq xo‘jaligini moliyaviy qo‘llab-quvvatlash tizimini rivojlantirishga qaratilgan strategik qarorlar qabul qilishda amaliy qo‘llanma sifatida foydalanilishi mumkin.Abstract. This article analyzes the issues of improving the system of financial support for agriculture by the state in the context of an innovative economy. Financial support for the agricultural sector plays a crucial role in ensuring food security, developing the economic potential of regions, and increasing employment. The article examines the modernization of the agricultural financing system, the effective allocation of public funds, and the advantages of introducing modern technologies in the agrarian sector. The study proposes recommendations for diversifying financial services, improving lending mechanisms, and ensuring targeted distribution of government subsidies to enhance the efficiency of the agricultural support system. The findings of this study can serve as a practical guide for making strategic decisions aimed at developing the system of financial support for agriculture in the context of an innovative economy.