O‘SIMLIKLARNING SHO‘RGA CHIDAMLILIGINI OSHIRISHDA BIOTEXNOLOGIK USULLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: O‘zbekcha: Ushbu maqolada o‘simliklarning sho‘rga chidamliligini oshirish bo‘yicha biotexnologik usullar ko‘rib chiqiladi. Genetik modifikatsiya, CRISPR texnologiyasi, biostimulyatorlar va mikroorganizmlardan foydalanish orqali sho‘rlangan tuproqlarda hosildorlikni oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.Русский: В данной статье рассматриваются биотехнологические методы повышения устойчивости растений к засолению. Анализируются возможности повышения урожайности на засоленных почвах с использованием генной модификации, технологии CRISPR, биостимуляторов и микроорганизмов.English: This article discusses biotechnological methods for increasing plant resistance to salinity. The possibilities of improving crop productivity in saline soils through genetic modification, CRISPR technology, biostimulants, and microorganisms are analyzed.