RAQAMLI IQTISODIYOTDA AGROSANOAT MAJMUASINI RIVOJLANTIRISHNING MARKETING VA MOLIYAVIY JIHATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya.Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida O‘zbekiston agrosanoat majmuasini rivojlantirish muammolari va istiqbollari tahlil qilinadi. Asosan agrobiznesda marketing strategiyalarining joriy etilishi, raqamli texnologiyalarning buxgalteriya hisobi va audit jarayonlariga ta’siri, shuningdek qishloq hududlarida inson huquqlari va iqtisodiy imkoniyatlarning kengaytirilishi yoritilgan. Tadqiqot davomida mavjud ilmiy adabiyotlar o‘rganilib, qator statistik va nazariy tahlillar asosida xulosa va tavsiyalar ishlab chiqildi.Аннотация.В данной статье анализируются проблемы и перспективы развития агропромышленного комплекса Узбекистана в условиях цифровой экономики. Особое внимание уделено внедрению маркетинговых стратегий в агробизнес, влиянию цифровых технологий на бухгалтерский учёт и аудит, а также расширению прав и экономических возможностей в сельских районах. В ходе исследования были изучены существующие научные источники, проведены статистические и теоретические анализы, на основе которых разработаны выводы и рекомендации.Annotation.This article analyzes the challenges and prospects for the development of Uzbekistan's agro-industrial complex under the conditions of the digital economy. It focuses on the implementation of marketing strategies in agribusiness, the impact of digital technologies on accounting and audit processes, and the expansion of human rights and economic opportunities in rural areas. The study reviews existing scientific literature and employs both statistical and theoretical analysis to draw conclusions and propose recommendations.