SUG‘URTA TASHKILOTLARIDA NAZORAT ISHLARINI TASHKIL ETISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Sug‘urta tashkilotlarida nazorat ishlarini tashkil etish sug‘urta faoliyatining samarali va qonuniy amalga oshirilishini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Sug‘urta sohasida nazorat tizimi sug‘urta kompaniyalarining moliyaviy barqarorligini, mijozlar manfaatlarini himoya qilishni va bozordagi adolatli raqobatni ta’minlashni maqsad qilgan. Shu sababli, sug‘urta tashkilotlarida nazorat ishlarini tashkil etish jarayoni puxta rejalashtirilgan va tizimli bo‘lishi kerak.Аннотация: Организация контрольной работы в страховых организациях имеет большое значение в обеспечении эффективного и законного осуществления страховой деятельности. Система контроля в страховой сфере направлена ​​на обеспечение финансовой устойчивости страховых организаций, защиту интересов клиентов и обеспечение добросовестной конкуренции на рынке. Поэтому процесс организации контрольной работы в страховых организациях должен быть тщательно спланирован и систематичен. Abstract: The organization of control work in insurance organizations is of great importance in ensuring the effective and legal implementation of insurance activities. The control system in the insurance sector is aimed at ensuring the financial stability of insurance companies, protecting the interests of customers and ensuring fair competition in the market. Therefore, the process of organizing control work in insurance organizations should be carefully planned and systematic.