MATEMATIKA O'QITISH JARAYONIDA O'QUVCHILARNI MANTIQIY FIKRLASHGA O'RGATISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya. Ushbu ishda matematika fani orqali o‘quvchilarda mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishning samarali usullari o‘rganiladi. Mantiqiy fikrlash – bu muammoni chuqur tahlil qilish, asosli xulosa chiqarish va yechim topish qobiliyatidir. Tadqiqotda matematika darslarida mantiqiy fikrlashni rivojlantirishga xizmat qiluvchi topshiriqlar, metodlar va pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi.