MAVZU: USTOZLIK XAM, SHOGIRDLIK XAM OLIY QADRIYAT (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya.  Mustaqil O’zbekistonning kelajagi ko’p jihatdan barkamol, salohiyatli avlodni tarbiyalashga bog’liq. Ana shunday dolzarb vazifani amalga oshirish uchun o’zbek xalqining ta’lim tarbiyaga oid boy tarixiy tajribasini o’rganish va uni yangi zamon kishisini shakllantirish hamda tarbiyalashda hayotga tatbiq etish muhim ahamiyat kasb etadi. Zero bugungi  kunda Prezidentimiz Shavkat Miromonovich Mirziyoyev tashabbuslari bilan qadriyatlarimiz va ma’naviyatimizni qayta tiklash uchun zarur shart-sharoitlar yaratib berilmoqda. Jumladan, bugungi kunda  yosh avlodni har jihatdan barkamol inson sifatida shakllantirish ta’lim-tarbiya tizimida dolzarb muammolardan etib belgilandi. Shuningdek inson ma’naviyatini shakllantirishda estetik tarbiyaning o’rni kata ma’no va mazmun kasb etadi.