YENGIL SANOAT TARMOQLARIDA MAHSULOT ISHLAB CHIQARILISHINI IQTISODIY VA IJTIMOIY SAMARADORLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola “Yengil sanoat ishlab chiqarishining iqtisodiy va ijtimoiy samaradorligi” mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, yengil sanoatning iqtisodiy rivojlanishga qo‘shgan hissasi va ijtimoiy ta'sirlarini tahlil qiladi. Yengil sanoat, o‘z navbatida, mato, kiyim-kechak, poyabzal va boshqa iste'mol mollari ishlab chiqarishni o‘z ichiga oladi. Maqolada yengil sanoatning iqtisodiy samaradorligi, ya'ni ishlab chiqarish jarayonlarining rentabelligi, ish o‘rinlari yaratish va eksport salohiyati ko‘rib chiqiladi.  Shuningdek, maqolada yengil sanoatning ijtimoiy jihatlari, jumladan, aholi bandligini ta'minlash, malakali ishchi kuchini tayyorlash va mahalliy iqtisodiyotga qo‘shgan ijtimoiy qiymati haqida ham ma'lumot beriladi. Yengil sanoatning barqaror rivojlanishi uchun zarur bo‘lgan innovatsion texnologiyalar va ekologik jihatlar ham e'tiborga olinadi