KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O'QUVCHILARDA ADAPTATSIYA JARAYONINING KECHISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA : Bolaning maktab ta’limiga  psixologik  moslashuvi  birinchidan,  bilim olish  uchun  bolada  moyillik  va o‘quvchining  ijtimoiy  yo‘nalishi  shakllangan bo‘lishi, ikkinchidan,  o‘z tengdoshlari bilan  muloqot qila bilishi, o‘qituvchining  talablarini bajarishi, o‘z xulqini nazorat qila  olish  kabi jihatlarining  shakllanganligiga bog‘liq.