BOZOR IQTISODIYOTINING RIVOJLANISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Bozor iqtisodiyotining rivojlanishi murakkab va ko‘p qirrali jarayon bo‘lib, u jamiyatning iqtisodiy faoliyatining samarali va barqaror o‘sishiga xizmat qiladi. Bu jarayon iqtisodiy tizimning o‘zgarishi, yangi mexanizmlarning shakllanishi va mavjud resurslardan oqilona foydalanishni ta’minlashga qaratilgan. Bozor iqtisodiyoti o‘zining asosiy tamoyillari – shaxsiy mulkchilik, raqobat, erkin narxlar va talab hamda taklif qonunlari asosida shakllanadi. Bu tamoyillar iqtisodiyotni rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi va jamiyatda iqtisodiy samaradorlikni oshirishga xizmat qiladi.