KOMPYUTER TEXNOLOGIYALARINING EKSTREMIZMGA QARSHI KURASHDAGI ROLI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola kompyuter texnologiyalarining ekstremizmga qarshi kurashdagi rolini o'rganadi. Ekstremizm ijtimoiy muammolarni keltirib chiqarayotgan bir paytda, zamonaviy kompyuter texnologiyalari va internet platformalari bu tahdidga qarshi samarali vosita sifatida ishlatilmoqda. Maqolada kompyuter texnologiyalarining ekstremizmga qarshi kurashdagi imkoniyatlari, xususan, axborot xavfsizligi, ijtimoiy tarmoqlarda axborotlarni tekshirish, kiberxavfsizlik va sun'iy intellekt orqali tahlil qilish kabi usullari ko'rib chiqiladi. Shuningdek, texnologiyalarning radikalizmni oldini olishdagi o'rni va muhim roli ham tahlil qilinadi.Аннотация: Данная статья исследует роль компьютерных технологий в борьбе с религиозным экстремизмом. В то время как религиозный экстремизм является причиной социальных проблем, современные компьютерные технологии и интернет-платформы становятся эффективным инструментом в борьбе с этой угрозой. В статье рассматриваются возможности компьютерных технологий в борьбе с религиозным экстремизмом, включая информационную безопасность, проверку информации в социальных сетях, кибербезопасность и анализ с помощью искусственного интеллекта. Также анализируется роль технологий в предотвращении религиозного радикализма.Annotation: This article explores the role of computer technologies in the fight against religious extremism. While religious extremism is causing social problems, modern computer technologies and internet platforms are becoming effective tools in combating this threat. The article examines the opportunities of computer technologies in the fight against religious extremism, particularly in terms of information security, fact-checking on social networks, cybersecurity, and artificial intelligence analysis. Additionally, it explores the significant role of technology in preventing religious radicalism.