FOYDALANUVCHI AUTENTIFIKATSIYASI VA AVTORIZATSIYASIDA CORS VA DOMENLARARO SO'ROVLAR BILAN ISHLASH. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: CORS (Cross-Origin Resource Sharing) — bu web ilovalari orasidagi domenlararo so'rovlarni boshqarish mexanizmidir. Web brauzerlari xavfsizlik nuqtai nazaridan, bir domenning boshqa domenlar bilan resurslarni almashishiga ruxsat bermaydi. CORS yordamida domenlararo so'rovlar amalga oshirilishi mumkin. Ushbu maqolada CORS qanday ishlashi, qanday qilib konfiguratsiya qilish, xavfsizlik masalalari va web ilovalari uchun afzalliklari va kamchiliklari haqida batafsil ma'lumot beriladi. Maqola shuningdek, CORS bilan ishlashda uchraydigan umumiy xatoliklar va ularni hal qilish usullari haqida ham fikr yuritadi.    Аннотация: CORS (Cross-Origin Resource Sharing) — это механизм управления кросс-доменными запросами между веб-приложениями. Веб-браузеры по умолчанию блокируют доступ к ресурсам с других доменов по соображениям безопасности. С помощью CORS можно разрешить выполнение таких запросов. В статье подробно рассматривается, как работает CORS, как его настроить, проблемы безопасности, а также преимущества и недостатки использования CORS для веб-приложений. Также рассматриваются распространенные ошибки и способы их решения при работе с CORS.  Annotation:  CORS (Cross-Origin Resource Sharing) is a mechanism for managing cross-origin requests between web applications. By default, web browsers block access to resources from different domains for security reasons. CORS allows these requests to be made. This article explores how CORS works, how to configure it, security concerns, and the advantages and disadvantages of using CORS for web applications. It also discusses common errors encountered when working with CORS and their solutions.