KESHLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu maqolada axborotni tezkor va samarali qayta ishlashni ta'minlaydigan muhim texnologiyalardan biri — keshlash (caching) tizimi tahlil qilinadi. Keshlash texnologiyasining asosiy tushunchalari, ishlash prinsipi, afzalliklari, turlari (masalan, brauzer keshi, server keshi, tarmoq keshi) hamda zamonaviy veb-ilovalar va operatsion tizimlardagi qo‘llanilishi batafsil yoritilgan.Abstract : This article analyzes one of the key technologies that ensures fast and efficient data processing — caching systems. The main concepts of caching technology, its working principles, advantages, types (such as browser cache, server cache, and network cache), as well as its application in modern web applications and operating systems are thoroughly discussed.Аннотация: В данной статье рассматривается одна из ключевых технологий, обеспечивающих быструю и эффективную обработку данных — система кэширования. Подробно изложены основные понятия технологии кэширования, принципы её работы, преимущества, типы (такие как кэш браузера, серверный кэш и сетевой кэш), а также применение в современных веб-приложениях и операционных системах.