DEPENDENCY INJECTION BILAN ISHLASH. DEPENDENCY INJECTIONDAN AFZALLIKLARI. DEPENDENCY INJECTIONDAN FOYDALANISHNING QIYINCHILIKLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Dependency Injection (DI) – bu dasturiy ta’minot arxitekturasidagi naqsh bo‘lib, u klass bog‘liqliklarini (unga bog‘liq obyektlarni) konstruktor, metod yoki xususiyat orqali uzatish imkonini beradi.DI ning asosiy afzalliklari:• Komponentlar orasidagi bog‘liqlikni kamaytiradi.• Kodni test qilish jarayonini osonlashtiradi.• Bog‘liqliklarni boshqarishni soddalashtiradi.ASP.NET Core da DI mexanizmi ichki qurilgan bo‘lib, u servislarni ro‘yxatdan o‘tkazish va ularni controller, middleware yoki boshqa komponentlarga kiritish imkonini beradi.Аннотация: Внедрение зависимостей (DI) — это шаблон в архитектуре программного обеспечения, который позволяет классу передавать зависимости (объекты, которые зависят от него) через конструктор, метод или свойство.Основными преимуществами DI являются:• Уменьшает зависимости между компонентами.• Упрощает процесс тестирования кода.• Упрощает управление зависимостями.ASP.NET Core имеет встроенный механизм DI, который позволяет регистрировать службы и внедрять их в контроллеры, промежуточное программное обеспечение или другие компоненты.Annotation: Dependency Injection (DI) is a pattern in software architecture that allows you to pass dependencies (objects that depend on it) of a class through a constructor, method, or property.The main benefits of DI are:• Reduces dependencies between components.• Makes code testing easier.• Simplifies dependency management.ASP.NET Core has a built-in DI mechanism that allows you to register services and inject them into controllers, middleware, or other components.