JURNALGA RO'YXATGA OLISH. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada axborot tizimlarida jurnalga ro‘yxatga olish (logging) jarayoni, uning maqsadi, usullari va amaliy qo‘llanilish sohalari keng yoritilgan. Jurnalga olish tizimlari tizimdagi hodisalarni qayd etish, nosozliklarni aniqlash, xavfsizlikni ta’minlash va tizim faoliyatini tahlil qilishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada log yozuvlarining tuzilishi, ularni saqlash formatlari (masalan, JSON, XML, txt), log darajalari (info, warning, error, debug), log fayllarni aylantirish (log rotation) va ularni monitoring qilish vositalari tahlil qilingan.Abstract : This article explores the process of logging in information systems, its purpose, methods, and practical applications. Logging systems play a vital role in recording system events, detecting failures, ensuring security, and analyzing system performance. The article covers the structure of log entries, storage formats (e.g., JSON, XML, txt), log levels (info, warning, error, debug), log file rotation, and tools for log monitoring and analysis.Аннотация: В данной статье рассматривается процесс ведения журналов (логгирования) в информационных системах, его цели, методы и практическое применение. Системы логирования играют важную роль в фиксации событий, выявлении сбоев, обеспечении безопасности и анализе работы системы. В статье подробно рассматриваются структура лог-записей, форматы хранения (например, JSON, XML, txt), уровни логирования (info, warning, error, debug), ротация лог-файлов и инструменты мониторинга.