AXBOROTLARNI TAQDIM ETISH VA ULAR BILAN ISHLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya:Ushbu maqolada axborotlarni taqdim etish va ular bilan ishlashning asosiy jihatlari tizimli dasturlash nuqtai nazaridan yoritilgan. Maqolada axborot tizimlari, ularni taqdim etish usullari, axborotlarni ishlov berish va tahlil qilish jarayonlari, shuningdek, axborot xavfsizligi kabi masalalar tahlil qilinadi. Axborot tizimlarini yaratish va ma'lumotlarni samarali taqdim etish jarayonlari, dasturiy ta'minot ishlab chiqishda samarali ishlashning asosiy omillari sifatida ko'rib chiqiladi. Tizimli dasturlash fanining asosiy metodologiyalari va algoritmlarini misollar orqali ko'rsatish, axborotlarni taqdim etishning samarali usullarini aniqlash, hamda axborot xavfsizligini ta'minlashning dolzarb masalalariga to'xtalib o'tish maqolaning asosiy maqsadidir.Annotation: This article highlights the key aspects of presenting and working with information from the perspective of systematic programming. The article discusses information systems, methods of presenting information, data processing and analysis processes, and issues related to information security. The processes of creating information systems and effectively presenting data are examined as crucial factors for successful software development. The article aims to explore the main methodologies and algorithms of systematic programming, identify effective methods of presenting information, and address the pressing issues of ensuring information security.Аннотация:Статья освещает основные аспекты представления и обработки информации с точки зрения системного программирования. В статье рассматриваются информационные системы, методы представления информации, процессы обработки и анализа данных, а также вопросы безопасности информации. Процессы создания информационных систем и эффективное представление данных рассматриваются как важные факторы успешной разработки программного обеспечения. Основная цель статьи — исследовать основные методологии и алгоритмы системного программирования, определить эффективные методы представления информации и рассмотреть актуальные проблемы обеспечения безопасности информации.