ASP.NET CORE ASOSLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ASP.NET Core platformasining asosiy tushunchalari, arxitekturaviy yechimlari, ishlash mexanizmlari va real hayotdagi qo‘llanilishi yoritilgan. ASP.NET Core yordamida cross-platformali (ko‘p operatsion tizimda ishlovchi) yuqori samarali web ilovalar yaratish mumkin. Shuningdek, maqolada middleware, routing, dependency injection (DI), MVC va Web API konsepsiyalari texnik tafsilotlari bilan bayon etilgan. Ushbu texnologiya bugungi IT sanoatida katta ahamiyatga ega.Аннотация: В этой статье рассматриваются основные концепции, архитектурные решения, рабочие механизмы и реальные приложения платформы ASP.NET Core. С помощью ASP.NET Core можно создавать кроссплатформенные (работающие на нескольких операционных системах) высокопроизводительные веб-приложения. Кроме того, в статье подробно описаны концепции промежуточного программного обеспечения, маршрутизации, внедрения зависимостей (DI), MVC и веб-API. Эта технология имеет большое значение в современной ИТ-индустрии.Annotation: This article covers the basic concepts, architectural solutions, working mechanisms and real-life applications of the ASP.NET Core platform. With the help of ASP.NET Core, it is possible to create cross-platform (working on multiple operating systems) high-performance web applications. Also, the article describes middleware, routing, dependency injection (DI), MVC and Web API concepts in technical details. This technology is of great importance in today's IT industry.