O‘QUV JARAYONIDA BILISH JARAYONLARINING ROLI: NEYROPSIXOLOGIK VA PEDAGOGIK JIHATLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: В статье рассмотрена роль когнитивных процессов (внимания, памяти, восприятия, мышления, речи) в процессе обучения с учетом нейропсихолого-педагогических аспектов. L.S. Выготский, Дж. Пиаже, Г. Гарднер и А.R. Теории Лурия, э.Газиев, З.Были проанализированы взгляды нишановых, а также их практическое применение в образовании.Annotatsiya: Maqolada o‘quv jarayonida bilish jarayonlarining (diqqat, xotira, idrok, tafakkur, nutq) neyropsixologik va pedagogik jihatlari hisobga olingan holdagi roli ko‘rib chiqildi. L.S. Vigotskiy, J. Piaje, G. Gardner va A.R. Luriya nazariyalari, E.G‘oziev, Z.Nishonovalarning qarashlari, shuningdek, ularning ta’limda amaliy qo‘llanilishi tahlil qilindi.Annotation: the article examined the role of cognitive processes (attention, memory, perception, thinking, speech) in the educational process, taking into account neuropsychological and pedagogical aspects. L.S. Vigotsky, J. Piaje, G. Gardner and A.R. Luria theories, E.Goziev, Z.The views of the nishanovas, as well as their practical application in education, were analyzed.