TERGOVCHI FAOLIYATIDA INSON HUQUQLARINI TA’MINLASH TAMOYILLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Tergovchi faoliyatida inson huquqlarini ta'minlash tamoyillari, ayniqsa, jinoyatlarni tergov qilish jarayonida muhim o‘rin tutadi. Ushbu tamoyillar, tergov jarayonida har bir shaxsning huquq va erkinliklariga rioya qilishni ta'minlashni maqsad qilgan bo‘lib, jinoiy ishni tekshirishda inson huquqlarining himoya qilinishini kafolatlaydi. Shuningdek, bu tamoyillar adolatli va xolis tergov olib borilishiga, tergovchilarning professional va etik me'yorlarga muvofiq ish tutishiga xizmat qiladi.