ZAMONAVIY O’ZBEK TILIDAGI YANGI SO’ZLAR VA ATAMALAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek tilidagi yangi so‘zlar va atamalar masalasi yoritilgan. Unda neologizmlarning yuzaga kelish sabablari, ularning turlari, kelib chiqish manbalari, sohaga oid taqsimoti va jamiyatga ta’siri tahlil qilingan. Tilshunoslik nazariyasi asosida yangi so‘zlar qanday shakllanishi va ularni to‘g‘ri qo‘llash muhimligi asoslab berilgan.        Аннотация: в данной статье рассматривается проблема новых слов и терминов в современном узбекском языке. Анализируются причины появления неологизмов, их типы, источники заимствования, распределение по сферам и влияние на общество. Подчёркивается важность правильного употребления новых слов в соответствии с нормами узбекского литературного языка.        Annotation: this article explores the issue of new words and terms in the modern Uzbek language. It analyzes the reasons behind the emergence of neologisms, their types, sources of borrowing, field-specific distribution, and their impact on society. The importance of using these new terms in accordance with the norms of the Uzbek literary language is emphasized.