REAKTIV QUVVATNI QOPLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Reaktiv quvvatni qoplash elektr energetika tizimlarida muhim ahamiyatga ega bo‘lgan jarayonlardan biridir. Elektr energiyasining samarali yetkazilishi va tizimning barqaror ishlashi uchun reaktiv quvvatni boshqarish zarur. Reaktiv quvvat elektr tarmoqlarida mavjud bo‘lgan va asosan magnit maydonlarni hosil qilish uchun sarflanadigan quvvat turi hisoblanadi. U elektr energiyasining haqiqiy ishlatiladigan qismidan farq qiladi va tizimda ortiqcha bo‘lsa, energiya yo‘qotilishiga, transformator va uzatish liniyalarining haddan tashqari issiqlanishiga olib keladi. Shu bois, reaktiv quvvatni to‘g‘ri boshqarish va qoplash elektr tizimining samaradorligini oshirishda muhim rol o‘ynaydi.