IQLIM O‘ZGARISHLARINI IQTISODIYOTGA TA’SIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Bugungi kunda nafaqat O’zbekkistonda, balki butun jahonda iqlim o‘zgarishi tufayli yuzaga kelayotgan muammo va uning yechimini topishga intilishmoqda. Bu muammolar qatoriga atmosferada avtomobilladan chiqayotgan gazlarning ko‘payishi, yerning ustki qobig‘i haroratining ortishi, suv resurslari taqchilligi, tabiiy ofatlarning tez-tez takrorlanishi, sahrolashish jarayoni bilan birga sho’rlanishning o‘sishi va boshqalarni kiritish mumkin.