NAZMIY ASARLAR QIYOSI (ALISHER NAVOIY VA BOBUR ASARLARI MISOLIDA) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Kirish. O‘zbek adabiyoti tarixida Alisher Navoiy va Zahiriddin Muhammad Bobur qoldirgan ilmiy-ma’rifiy meros beqiyosdir. Ular nafaqat badiiy asarlar, balki nazariy, diniy, axloqiy va ilmiy-ma’rifiy yo‘nalishdagi bitiklar orqali ham o‘z davrining ilmiy tafakkuri va madaniy dunyoqarashini shakllantirishga katta hissa qo‘shganlar. Ularning nazmiy asarlari — ya’ni ilmiy, diniy, axloqiy va nazariy fikrlar mujassam bo‘lgan she’riy matnlari — bugungi kunda ham dolzarb ilmiy tahlil obyektidir.