OʻSMIRLIK DAVRIDA ENDOKRIN TIZIM OʻZGARISHLARI VA ULARNING ORFANIZMGA FIZIOLOGIK TA'SIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya : Endokrin bezlar nerv tizimi bilan bir qatorda organizm faoliyatini boshqarishda juda katta ahamiyatga ega. Endokrin tizim maxsus moddalar - gormonlar yordamida taʼsir qiladi. Oʻsmirlik davrida esa ushbu tizimda bir qancha oʻzgarishlar kuzatiladi.Abstract: The endocrine glands, along with the nervous system, play a very important role in controlling the body's activities. The endocrine system acts with the help of special substances - hormones. During adolescence, a number of changes are observed in this system.Аннотация: Эндокринные железы, наряду с нервной системой, имеют большое значение в регуляции функций организма. Эндокринная система действует с помощью особых веществ — гормонов. В подростковом возрасте в этой системе происходит ряд изменений.