O‘ZBEKISTON RAQAMLI XIZMATLAR SEKTORINING IQTISODIYOTDAGI O‘RNI: NAZARIY ASOSLAR VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maqolada raqamli xizmatlar sektorining O‘zbekiston iqtisodiyotidagi o‘rni va rivojlanish bosqichlari nazariy jihatdan tahlil qilingan. 2010–2023 yillar statistik ko‘rsatkichlari asosida sektorning iqtisodiy o‘sishga ta’siri baholangan. Raqamli xizmatlarning makroiqtisodiy jarayonlardagi funksiyasi, bevosita va zanjirli ta’sir mexanizmlari yoritilgan hamda soha samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.Abstract: This article provides a theoretical analysis of the role and stages of development of the digital services sector in the economy of Uzbekistan. Based on statistical indicators for the period 2010–2023, the sector’s impact on economic growth is assessed. The macroeconomic functions of digital services, including their direct and indirect (multiplier) effects, are examined. The study also proposes scientifically grounded recommendations aimed at increasing the efficiency of the sector.