ATEROSKLEROZNI DAVOLASHDA DORI VOSITALARI YORDAMIDA GIPOLIPIDEMIK TERAPIYA VA UNING ASORATLARI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Dunyo miqyosida, ayniqsa rivojlangan mamlakatlarda, giperkolesterolemiya va ateroskleroz kabi yurak-qon tomir kasalliklari salomatlik uchun jiddiy tahdid solmoqda. Ushbu kasalliklar odamlarning hayot sifatini pasaytirib, ularning erta o'limiga olib kelishi mumkin. Giperkolesterolemiya, ya'ni organizmdagi xolesterin darajasining normadan yuqori bo'lishi, ateroskleroz va boshqa yurak-qon tomir kasalliklarining rivojlanishiga sabab bo'ladi. Mamlakatimizda ham bu muammo tobora dolzarb ahamiyat kasb etmoqda, chunki yurak-qon tomir kasalliklari sog'liqni saqlash tizimi uchun katta yukum tug'diradi.