FLAVONOIDLARNING BIOLOGIK FAOLLIGI VA ULARNING GIPOLIPIDEMIK PREPARATLAR SIFATIDA QO'LLANILISHI IMKONIYATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Dunyo bo‘ylab giperxolesterolemiya va ateroskleroz kasalliklari tobora keng tarqalmoqda, va ular jahon salomatligi uchun jiddiy tahdid solmoqda. Ushbu muammolarni hal qilish uchun ilmiy tadqiqotlar va yangi dori vositalarini ishlab chiqish sohasida jiddiy ishlar olib borilmoqda. Xususan, o‘simlik moddalari va flavonoidlarning gipolipidemik ta’sirini o‘rganishga alohida e’tibor qaratilmoqda. Osiyo mintaqasida ham flavonoidlarning gipolipidemik ta’siri haqida ko‘plab ilmiy izlanishlar mavjud. Asosan, Xitoy, Hindiston va Koreya kabi davlatlarda o‘simlik asosidagi preparatlar, xususan, flavonoidlar, tez-tez tadqiq qilinadi.