ZAMONAVIY INGLIZ VA O’ZBEK NUTRQIDA KOMMUNIKATIV NORMALAR DINAMIKASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy ingliz va o‘zbek nutqidagi kommunikativ normalar o‘zgarishi, ularning ijtimoiy, madaniy va tilshunoslik omillari bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Nutq odoblari va kommunikativ strategiyalar milliy mentalitet, axborot texnologiyalari va global tendensiyalar ta’sirida qanday shakllanayotganiga e’tibor qaratiladi. Mavzuga oid misollar va lingvopragmatik tahlillar orqali ikki tilning kommunikativ xususiyatlari solishtirilib, ularning dinamik rivojlanish yo‘nalishlari yoritiladi.