DINNING MA’NAVIY HAYOTDAGI O‘RNI: OILA MISOLIDA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada dinning inson ma’naviy hayotidagi, ayniqsa, oilaviy qadriyatlarni shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Oila — jamiyatning tayanch hujayrasi sifatida, uni mustahkamlashda diniy qarashlar, an’analar va e’tiqodlarning qanday ta’sir ko‘rsatishi ochib beriladi. Islom dini asosida oilaviy muhitda axloqiy me’yorlar, o‘zaro hurmat, sadoqat va sabr-toqat kabi jihatlarning shakllanishi misollar bilan yoritiladi.Annotation: This article analyzes the role of religion in the spiritual life of individuals, particularly in shaping family values. The family, as the fundamental unit of society, is deeply influenced by religious beliefs, traditions, and values. Based on Islamic teachings, the article discusses how moral norms, mutual respect, loyalty, and patience are cultivated within the family environment.Аннотация: В данной статье рассматривается роль религии в духовной жизни человека, особенно в формировании семейных ценностей. Семья, как основная ячейка общества, находится под значительным влиянием религиозных взглядов, традиций и убеждений. На основе исламского учения раскрываются такие качества, как нравственные нормы, взаимное уважение, верность и терпение в семейной среде.