NARKOTIK VA ZO'ROVONLIKKA QARSHI KURASHDA PSIXOLOGNING O'RNI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Narkotik moddalar va zo‘ravonlik bugungi jamiyatning eng dolzarb muammolaridan biri bo‘lib, u inson salomatligiga, psixologik holatiga va ijtimoiy muhitga jiddiy ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu holatlar nafaqat jinoyatchilikning kuchayishiga, balki oilaviy va jamiyatning boshqa ijtimoiy institutlariga ham salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Mazkur maqolada narkotik moddalar va zo‘ravonlikka qarshi kurashda psixologning o‘rni, uning yondashuvlari va samarali strategiyalari tahlil qilinadi.