BERILGANLAR BAZASI ADMINISTRATORI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Berilganlar bazasi administratori — bu berilganlar bazasini boshqarish, tashkil etish va uning samarali ishlashini ta'minlash uchun mas'ul bo‘lgan mutaxassisdir. Maqolada berilganlar bazasi administratori faoliyatining asosiy vazifalari, uning roli va ahamiyati, shuningdek, zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash orqali berilganlar bazasi xavfsizligi, optimallashtirish va ma'lumotlarni zaxiralash jarayonlari tahlil qilinadi. Yaxshi tashkil etilgan berilganlar bazasi, kompaniya yoki tashkilotning ma'lumotlar oqimlarini samarali boshqarish imkoniyatini beradi.Annotation: A database administrator is a specialist responsible for managing, organizing, and ensuring the efficient operation of a database. This paper analyzes the key responsibilities of a database administrator, their role and significance, as well as the processes of ensuring database security, optimization, and backup management through the use of modern technologies. A well-organized database enables effective management of data flows within a company or organization.Аннотация: Администратор базы данных — это специалист, ответственный за управление, организацию и обеспечение эффективной работы базы данных. В статье рассматриваются основные задачи деятельности администратора баз данных, его роль и значение, а также анализируются процессы обеспечения безопасности базы данных, оптимизации и резервного копирования с использованием современных технологий. Хорошо организованная база данных предоставляет возможность эффективного управления потоками данных компании или организации.