FRANS SHUBERTNING QO’SHIQCHILIK LIRIKASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Frans Shubertning qo’shiqchilik lirikasi, poetik ifoda va vokal san’atiga qo’shgan hissasi tahlil qilinadi. Shuningdek, Shubertning “lied” janridagi yondashuvi va bu janrga olib kirgan yangiliklari ilmiy yondashuvi asosida ko’rib chiqiladi. Shubertning musiqasida hissiyotlar, dramatizm va vokal texnikasi kuchli aks etgan, bu uning asarlarini butun dunyo bo’ylab mashhur qildi.    Аннотация: В статье анализируется вклад Франца Шуберта в певческую лирику, поэтическое выражение и вокальное искусство. Подход Шуберта к жанру «Lied» и новшества, которые он привнес в этот жанр, также будут рассмотрены с научной точки зрения. Для музыки Шуберта характерны сильные эмоции, драматизм и вокальная техника, благодаря которым его произведения прославились во всем мире.    Abstract: This article analyzes Franz Schubert's contribution to the lyricism of singing, poetic expression and vocal art. It also examines Schubert's approach to the "lied" genre and the innovations he brought to this genre from a scientific perspective. Schubert's music is characterized by strong emotions, drama and vocal technique, which made his works famous all over the world.