O‘ZBEKISTON MUSIQA MADANIYATIDA SIMFONIK MUSIQA, FORTEPIANO VA ORGAN MUSIQASINING TARIXIY RIVOJLANISHI VA AHAMIYATI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya : Ushbu maqolada O‘zbekiston musiqa madaniyatida simfonik musiqa, fortepiano va organ musiqasining tarixiy rivojlanishi va ahamiyati o‘rganilgan. Maqolada simfonik orkestrlarning tashkil topishi, fortepiano san’ati va organ musiqasining O‘zbekistonda qanday shakllanganligi, milliy musiqaning yevropa uslublari bilan uyg‘unlashishi yoritilgan. Shuningdek, mazkur yo‘nalishlarning musiqiy ta’lim va ijrochi san’ati sohasidagi o‘rni hamda bugungi kunda ularning O‘zbekiston madaniyatidagi ahamiyati tahlil qilingan.         Аннотация: В данной статье рассматривается историческое развитие и значение симфонической музыки, фортепианной и органной музыки в музыкальной культуре Узбекистана. В статье освещается становление симфонических оркестров, формирование фортепианного искусства и органной музыки в Узбекистане, сочетание национальной музыки с европейскими стилями. Также проанализирована роль этих направлений в области музыкального образования и исполнительского искусства, а также их значение в культуре Узбекистана сегодня.         Abstract: This article examines the historical development and significance of symphonic music, piano, and organ music in the musical culture of Uzbekistan. The article covers the formation of symphony orchestras, the formation of piano and organ music in Uzbekistan, and the harmonization of national music with European styles. The role of these areas in the field of musical education and performing arts, as well as their significance in the culture of Uzbekistan today, were also analyzed.