KICHIK BIZNESNING INNOVATSION RIVOJLANISHINI BOSHQARISH TIZIMINI SHAKLLANTIRISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Kichik biznesning innovatsion rivojlanishi zamonaviy iqtisodiyotning barqaror o‘sishida muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada kichik biznes subyektlarining innovatsion rivojlanishini boshqarish tizimini shakllantirish tamoyillari, usullari va mexanizmlari tahlil qilinadi. Innovatsion jarayonlarni boshqarishning samarali usullari, texnologik yangiliklarni joriy etish strategiyalari va davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, kichik biznesning innovatsion faoliyatini rivojlantirishga to‘sqinlik qiluvchi omillar va ularni bartaraf etish yo‘llari muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari kichik biznesning raqobatbardoshligini oshirish hamda innovatsion rivojlanish modelini ishlab chiqishda amaliy ahamiyatga ega.Abstract: The innovative development of small businesses plays a crucial role in the sustainable growth of the modern economy. This article analyzes the principles, methods, and mechanisms for shaping a management system for the innovative development of small business entities. Effective methods for managing innovation processes, strategies for implementing technological innovations, and government support mechanisms are examined. Additionally, factors hindering the innovative activity of small businesses and ways to overcome them are discussed. The research findings have practical significance in enhancing the competitiveness of small businesses and developing an innovative growth model.