JONLI VA JONSIZ TABIAT (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tabiatning ikki asosiy tarkibiy qismi — jonli va jonsiz tabiat haqida so‘z yuritiladi. Jonli tabiatga odamlar, hayvonlar, o‘simliklar va mikroorganizmlar kirsa, jonsiz tabiatni suv, havo, tuproq, tog‘ jinslari kabi tabiiy omillar tashkil etadi. Maqolada ularning o‘zaro bog‘liqligi, tabiat muvozanatini saqlashdagi o‘rni hamda inson faoliyatining bu omillarga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, ekologik muvozanatni saqlash va tabiatni asrash bo‘yicha tavsiyalar ham beriladi.