HARAKAT TURLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA:Harakat - jismlarning joyini vaqt o‘tishi bilan o‘zgarishidir. Harakat davomida jism yaqin joy, masofa yoki tezlik bilan bog‘liq bo‘lgan turli xususiyatlarga ega bo‘ladi. Harakat fizikada muhim tushuncha bo‘lib, juda ko‘p jarayonlarni tushunishga yordam beradi. Jismning harakatini aniqlash uchun tezlik, masofa va vaqt kabi o‘lchovlar qo‘llaniladi.